Administrar

NOVETATS:
:: Entrecavant espais, enfilant idees: II jornades d'agroecologia de Mallorca
:: Acampada pel decreixement

Entrecavant espais, enfilant idees: II jornades d'agroecologia de Mallorca

safiguera | 10 Juliol, 2009 08:22

Ja són aquí les II jornades d'agroecologia de Mallorca: Entrecavant espais, enfilant idees!!!!

Aquestes jornades són un punt de trobada per a l'intercanvi i l'aprenentatge de sabers, opinions i experiències al voltant de l'agroecologia, el que inclou sabers relacionats amb el camp, la cultura popular i l'ecologia.

Les jornades es realitzaran al llogaret de Ruberts (Sencelles) i al poble de Montuïri els dies 28, 29 i 30 d'agost de 2009

Moltes de les activitats són obertes a tothom, però algunes altres (com les pràctiques agrícoles i els tallers) són per les persones inscrites. La inscripció inclou manutenció i allotjament durant totes les jornades.

IMPORTANT: el termini d'inscripcio s'obrirà el dilluns 13 de juliol

Tota la informació la trobareu a http://mallorcagroeco.noblogs.org

Comentaris

 1. Trobada pel decreixement

  1 d’agost a les 18h: Primera reunió de persones interessades en la creació d’un col·lectiu decreixentista a Mallorca i de la preparació d’una primera acampada pel decreixement a l’illa.

  Afortunadament, poques persones pensen avui en dia que un planeta amb recursos finits com el nostre pot sostindre un consum infinit d’aquests. No obstant, vivim en un sistema capitalista en el qual les seves vessants econòmica, política i social es troben arrelades en la fanàtica convicció de l’acumulació il·limitada i del creixement continu de la producció i del seu consum. Malhauradament, aquest creixement només pot mantenir-se basant-se en la depredació i pillatge dels recursos naturals, el creixement de les injustícies socials, l’augment de les desigualtats o el sacrifici cada cop major del treball.

  El sistema financer, el sistema polític, l’ordre mundial i l’estructura social contemporànies són una clara evidència de la insostenibilitat del capitalisme i, al mateix temps són els encarregats de mantenir costi el que costi aquest model.

  Mallorca i el món sencer estan immersos en una globalització dels valors més individualistes i competitius. La propietat privada i el capital exerceixen la seva dictadura moral en el nostre dia a dia, dificultant qualsevol canvi.

  Per sort, poc a poc es van alçant veus que demanen una lluita contra nosaltres mateixos i contra aquest sistema realitzant propostes de canvi: decreixement, cooperativisme, autogestió, agroecologia, etc...

  Cal aprofitar doncs la situació actual de crisi financera, ecològica i social per reconduir-la cap a una alternativa sostenible amb el medi, més justa i més solidària. És hora de reunir-se, d’aprendre entre tots i de fer, de forma lúdica i imaginativa, una feina col·lectiva.

  És per això que considerem que pot ésser molt positiu realitzar una trobada on a la vegada que ens coneixem, poguem organitzar-nos per tal de generar sinergies entre els qui encara creim que un altre món és possible.

  Què es vol proposar?

  Això és una crida oberta a totes aquelles persones interessades en aprendre, conèixer, passar-s’ho bé i dur a terme i el·laborar accions partint d’un marc decreixentista i de recerca d’alternatives al sistema actual.

  L’objectiu d’aquesta trobada és iniciar una possible creació d’un grup de persones, tal volta lligat a la Xarxa pel Decreixement, que partint d’un aprenentatge col·lectiu i lúdic, pugui generar experiències i accions enfocades al canvi d’imaginari capitalista de creixement.

  Així doncs, es proposa una primera trobada dissabte dia 1 d’agost a les 18h a Ses Voltes de Palma, per tal d’engegar aquesta iniciativa i a l’hora, preparar una primera acampada decreixentista on es formulin les bases i es proposin les primeres activitats.

  Noé | 16/07/2009, 20:34
 2. Re: Entrecavant espais, enfilant idees: II jornades d'agroecologia de Mallorca

  Gràcies Noé, allà ens hi veurem!

  Pere | 19/07/2009, 12:03
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS